Twee derde inwoners Grave ziet aansluiting bij Land van Cuijk wel zitten

18 maart 2021 om 02:17 • Aangepast 19 maart 2021 om 09:21
nl
Zo'n tweede derde van de inwoners van de gemeente Grave ziet samengaan met buurtgemeentes in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk wel zitten. Dat blijkt uit de inwonersraadpleging over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Grave.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Woensdag gingen inwoners van Grave niet alleen naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar zij konden ook hun stem uitbrengen over de bestuurlijke toekomst van hun gemeente. Dit deed 78,96 procent van de kiesgerechtigde inwoners ook.

Van de stemmers gaf 31,97 procent van de stemmers aan voor een zelfstandige gemeente Grave te zijn. 67,37 procent van de stemmers beantwoordde deze vraag met een nee.

Fusiegemeente Land van Cuijk
Per 1 januari 2022 gaan de vier gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis samen verder in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk. Grave kan hierbij aansluiten.

De huidige lokale coalitie vindt dat de vestingstad prima zelfstandig kan blijven. De oppositie denkt dat het voor Grave simpelweg niet te doen is om op eigen benen te blijven staan.

Raadsvergadering
Vrijdagmiddag om twaalf uur wordt de uitslag definitief vastgesteld door het hoofdstembureau. Aanstaande dinsdag vergadert de gemeenteraad van Grave over de uitslag van deze inwonersraadpleging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.