Laurens Dassen van Volt vierde zijn Kamerzetel met een klein feestje

18 maart 2021 om 10:48 • Aangepast 19 maart 2021 om 09:25
nl
Brak is hij niet, maar een klein feestje heeft lijsttrekker Laurens Dassen van de pro-Europese partij Volt woensdagavond zeker gevierd. Nieuwkomer Volt komt immers zeer waarschijnlijk met drie zetels in de Tweede Kamer, zo blijkt uit de voorlopige uitslag van de verkiezingen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Een beloning voor heel lang, heel hard werken door heel veel verschillende mensen. En daar zijn we trots op", zegt Dassen donderdagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio.

Dassen, in Eindhoven geboren en opgegroeid in Knegsel, noemt het resultaat 'hartstikke mooi'. Maar wat hem in Den Haag te wachten staat, weet hij donderdagochtend rond negen uur eigenlijk nog niet. "Over een uurtje ga ik naar de Tweede Kamer en dan krijgen we meer informatie", legt hij uit. Bijvoorbeeld over waar in het Kamergebouw Volt een plekje zal krijgen.

Wat hij zeker gaat meenemen naar dit nieuw kantoor in Den Haag zijn een paar foto's. "Wel zo gezellig", zegt hij. Zoals bijvoorbeeld de foto van de eerste reactie na de bekendmaking van exitpoll woensdagavond.

Laurens Dassen (r) en Nilüfer Gündogan vieren de ovewinning van Volt (foto: ANP / Sem van der  Wal).
Laurens Dassen (r) en Nilüfer Gündogan vieren de ovewinning van Volt (foto: ANP / Sem van der Wal).

Wanneer Dassen donderdagochtend naar de Kamer is geweest, volgt 's middags zijn eerste lijsttrekkersoverleg om te bekijken hoe het proces nu verder zal gaan. Hoe hij zich in die bijeenkomst met onder meer Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra zal opstellen, vindt Dassen nog wat lastig te zeggen.

"Ik ga zeker even kijken hoe alles werkt. Dus in eerste instantie is het toch een beetje de kat uit de boom kijken", beaamt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.