De kringloopwinkel van Vincentius is ook weer open en dat werd hoog tijd - Omroep Brabant
Video

De kringloopwinkel van Vincentius is ook weer open en dat werd hoog tijd

18 maart 2021 om 20:00 • Aangepast 19 maart 2021 om 09:34
nl
De tientallen vrijwilligers van de Vincentius kringloopwinkel in Drunen zijn blij en opgelucht. Na maanden van verplichte coronasluiting hebben ook zij de deuren weer voorzichtig geopend. “Toen bekend werd dat dat we weer opengingen stond de telefoon niet stil”, vertelt Adrie de Bekker. “Ook hier moet er gereserveerd worden voor maximaal 30 minuten winkeltijd.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De Vincentiusvereniging Nederland is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie, die vanuit het gedachtegoed van Vincentius kwetsbaren in de samenleving wil helpen. “Bij ons kunnen mensen terecht die om wat voor reden dan ook niet meer terecht kunnen bij andere instanties”, vertelt Lies van Eggelen.

Door de tijdelijke sluiting van de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging Heusden/Drunen komt die hulp in het gedrang. De winkel was namelijk een constante bron van inkomsten.

"We hebben geen geld meer op de plank.”

“We hebben tienduizenden euro’s ingeteerd op onze spaarpot”, vertelt Lies van Eggelen. “Met het geld dat we binnenhalen via de winkel en de jaarlijkse boekenmarkt betalen we onze hulp. Acute hulp kunnen we gelukkig nog wel bieden, maar voor bijvoorbeeld een vakantieweek voor mensen met financiële problemen hebben we voorlopig geen geld meer.”

Vorig jaar zijn er bij Vincentius in Heusden/Drunen overigens veel meer hulpaanvragen binnengekomen dan alle voorgaande jaren. In de eerste maanden van 2021 zijn er dat, heel opvallend, juist weer stukken minder. “Een verklaring daarvoor is dat onze mensen door corona veel minder bij de mensen thuis komen", vertelt Van Eggelen. "Veel gesprekken vinden nu via Skype plaats. We kunnen niet meer achter de voordeur kijken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.