Nepagenten praten zich binnen in zorgcentrum in Dongen

20 maart 2021 om 12:56 • Aangepast 22 maart 2021 om 10:01
nl
Twee nepagenten, een man en een vrouw, hebben zich zaterdagochtend bij woonzorgcentrum Volckaert in Dongen naar binnen gepraat. De man zou een politielegitimatiebewijs hebben laten zien. Ze zouden niets hebben buitgemaakt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de politie hadden ze een medewerkster van de instelling verteld dat er een brandalarm was afgegaan en dat ze dat wilden controleren. De vrouw was zo slim om twee collega's met de nepagenten mee te sturen. De twee 'controleurs' zijn even naar boven gegaan, zonder dat ze in een woning zijn geweest. Hun gedrag was zo onbetrouwbaar dat de medewerkster van Volckaert de (echte) politie belde. Die weet van niks en de man die zich als agent had voorgesteld, werkt helemaal niet bij de politie.

Signalement
De man wordt ongeveer 25 jaar oud geschat. Hij is 1,75 meter lang, heeft rossig haar, droeg een grijs shirt met een Nike-logo, een blauwe broek en een rugzak. De vrouw wordt ook 25 jaar oud geschat. Zij is blank en ook 1,75 meter lang. Verder heeft zij blond haar, dat ze in een knot droeg, en droeg ze net als de man een grijze trui. Ze waren allebei op de fiets.

De politie vraagt mensen haar te bellen als ze de twee zien. "Dit is een situatie die we niet willen en vandaar de oproep ons direct in te schakelen zodat we dit duo kunnen ondervragen", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.