Kirsten (12) zit in thuisquarantaine en veranderde Monopoly in Coronapoly

20 maart 2021 om 15:50 • Aangepast 22 maart 2021 om 10:09
nl
De 12-jarige Kirsten uit Veldhoven moest in thuisquarantaine toen een van haar klasgenootjes corona bleek te hebben, maar ze heeft bepaald niet stilgezeten. Ze besloot het klassieke bordspel Monopoly een bijzondere twist te geven en knutselde haar eigen variant: Coronapoly.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Een van Kirstens klasgenootjes kreeg corona. Daardoor zit ze tot maandag in quarantaine. Dat is natuurlijk niet erg leuk, maar zorgde wel voor het idee van haar nieuwe bordspel.

"Ik ging Monopoly spelen, maar dacht dat het eigenlijk veel leuker was om daar iets nieuws op te verzinnen", zegt Kirsten. "Ik heb er Coronapoly van gemaakt." Twee dagen lang was ze hard aan het werk om alles af te krijgen. Van een oude doos knipte ze het spelbord. Met verf en stift maakte ze alle vakjes met bijbehorende informatie.

Net als bij het echte spel zijn er meerdere vakjes met straten binnen hetzelfde thema. Zo heeft ze het ‘Mondkapjesplein’ en de 'Teststraat’. In plaats van 'naar de gevangenis' moeten spelers voor straf in quarantaine.

"Ik heb alles uit mijn hoofd geschreven, want ik kijk vaak naar het nieuws."

Bij het spel Monopoly kopen mensen straten op en hebben als doel zo veel mogelijk huizen en hotels te bouwen op hun gekochte plekken. Kirsten kleide in plaats daarvan ziekenhuizen en maakte ook zelf de pionnen in de vorm van een wattenstaafje, een virusdeeltje en een mondkapje.

‘’Ik heb ook, net als bij het echte spel, kanskaarten gemaakt. Als je die moet pakken, kan het zijn dat je geld krijgt of moet betalen." Op die kaarten staan boodschappen als: ’Je hebt iemand zijn handen geschud dus betaal vijftig euro’ of ‘De maatregelen zijn versoepeld, iedereen krijgt dertig euro.’

En je zou misschien denken dat Kirsten veel van de informatie heeft moeten opzoeken, maar dat was helemaal niet nodig. "Ik heb eigenlijk alles uit mijn hoofd meteen kunnen opschrijven", zegt ze. "Ik heb vaak naar het nieuws gekeken!"

Zaterdag speelde Kirsten met haar ouders en broertje haar eerste potje. Dat was een groot succes Kirsten kwam ook nog eens als winnaar uit de bus!

Het bordspel van Kirsten (foto: Chris Adams).
Het bordspel van Kirsten (foto: Chris Adams).
De zelfgemaakte pionnen (foto: Chris Adams).
De zelfgemaakte pionnen (foto: Chris Adams).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.