Veelpleger gepakt die kerstspullen en magnetron uit schuurtjes jatte

22 maart 2021 om 13:44 • Aangepast 23 maart 2021 om 11:16
nl
Een inbreker die de afgelopen maanden in verschillende bergingen in Tilburg spullen jatte, is zaterdagmiddag door de politie gepakt. Hij was niet erg kieskeurig: de buit liep uiteen van kerstspullen en een magnetron, tot gereedschap en blikken verf.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De politie herkende de man op camerabeelden. Het gaat om een 39-jarige Tilburger zonder vaste woon-of verblijfplaats. Na een zoektocht is hij zaterdag op de Lavendelweg aangehouden.

Magnetron
De politie verdenkt hem van drie inbraken in bergingen aan het Kwendelhof. Op vrijdag 12 februari zijn onder meer een fiets, kerstspullen en gereedschap uit een schuurtje gestolen. Ook op woensdag 3 maart was het prijs in deze straat. Er zijn toen twee bergingen opengebroken. De buit bestond uit onder meer een fiets, zes blikken verf en een magnetron.

De veelpleger wordt ook verdacht van een inbraak in een berging op 18 maart aan de Professor Verbernelaan. Toen stal hij een fiets. Ook zou hij vanuit een tuin op het Zuringhof op 10 februari een bromfiets hebben gejat.

102 inbraken
De politie en de gemeente Tilburg zien in de eerste drie maanden van dit jaar een forse toename van het aantal inbraken in bergingen en schuurtjes. Zo zijn er dit jaar al 102 inbraken geregistreerd, een toename van vijftig procent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!