Man (55) die handelde in illegale pythonhuiden krijgt taakstraf

22 maart 2021 om 14:12 • Aangepast 23 maart 2021 om 12:12
nl
Een 55-jarige man uit Eindhoven die handelde in illegale dierenhuiden, is maandag veroordeeld tot tweehonderd uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De man kocht illegale dierenhuiden in en verwerkte die tot bijvoorbeeld tassen. Hij haalde tussen november 2015 en december 2016 samen met een ander honderd pythonhuiden vanuit Indonesië naar Nederland. Ook kocht hij 720 meter pythonhuid. Daarvoor zijn tweehonderd tot driehonderd pythons nodig.

Vesten en riemen
De Eindhovenaar maakte er onder meer vesten, riemen en tassen van en verkocht die door. In zijn opslag lagen ook stukken bont van katachtigen, een otterhuid, de huid van een boa en huiden van varanen en leguanen. Hij had geen papieren voor de producten van deze beschermde diersoorten. Daarnaast had hij een grote hoeveelheid illegale tabletten met morfine in bezit.

De man had eigenlijk veel eerder voor de rechter moeten staan. De man krijgt daarom een iets lagere straf. "Omdat het Openbaar Ministerie de termijn met anderhalf jaar heeft overschreden, matigt de rechtbank de taakstraf van 240 naar 200 uur", aldus de rechtbank.

De rechtbank vindt dat de man puur uit winstbejag handelde en dat hij de natuur indirect schade heeft toegebracht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.