Man met ontbloot bovenlijf schopt stennis en geeft kopstoot aan agent

23 maart 2021 om 09:36 • Aangepast 24 maart 2021 om 09:07
nl
Een man (27) met bloot bovenlijf en blote voeten, die heibel schopte in het centrum van Tilburg, heeft een agent een kopstoot gegeven. De man had vermoedelijk drugs op. De agent raakte gewond en heeft aangifte gedaan.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie was afgelopen maandagmiddag bij een fastfoodrestaurant aan de Heuvelring, omdat een lastige klant daar overlast zou veroorzaken. Hij droeg geen bovenkleding en schoenen. Toen de man de politie zag aankomen, ging hij er snel vandoor.

Vluchtpoging op blote voeten
Hij vluchtte een fietsenkelder in. De politie wist hem daar in te halen. Hij kon zich niet legitimeren en werd agressief richting de agenten. Hij toonde flink wat verzet bij zijn aanhouding en gaf daarbij een van de agenten een kopstoot. Met hulp van een medewerker van de fietsenstalling, wist de politie de agressieve man uiteindelijk in de politieauto te zetten.

Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een speekseltest wees uit dat hij waarschijnlijk onder invloed was van speed of cocaïne. Een arts nam bloed af om uitsluitsel te geven.

Man zit nog vast
De agent raakte gewond door de kopstoot en heeft aangifte gedaan. De man zit vast voor poging tot zware mishandeling, voor zijn verzet bij de aanhouding én omdat hij zich niet kon legitimeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.