Jeroen Delmee wordt de nieuwe bondscoach van de hockeymannen

24 maart 2021 om 11:33 • Aangepast 27 maart 2021 om 22:47
nl
Recordinternational Jeroen Delmee is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeymannen. De oud-hockeyer uit Boxtel begint pas na de Olympische Spelen aan zijn nieuwe baan. Hij volgt dan Max Caldas op. Delmee, die nu onder meer coach is van Tilburg, is blij met de kans. “Ik verheug me er op aan de slag te gaan met Oranje.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Delmee speelde maar liefst 401 interlands. Hij werd olympisch kampioen in 1996 en in 2000. Na de Spelen van 2008 in Beijing beëindigde Delmee zijn actieve hockeycarrière bij het Nederlands Elftal. Niet veel later keerde Delmee terug bij de bond als assistent-bondscoach bij de vrouwen. Naast zijn baan als coach van hoofdklasser Tilburg is Delmee nu ook nog bondscoach van Frankrijk.

Delmee noemt de rol van bondscoach bij de Oranje-mannen een mooie en uitdagende klus. “Het is een heel natuurlijk moment om na de Spelen een nieuwe weg in te slaan, zowel voor mij als voor het team. Het geeft rust en duidelijkheid, niet alleen voor mij maar voor alle betrokkenen, dat de kogel nu door de kerk is. “

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!