Eén nieuwe leerling moet basisschool redden van sluiting

24 maart 2021 om 18:39 • Aangepast 28 maart 2021 om 14:38
nl
Eén leerling maar. Basisschool De Start in De Moer in de gemeente Loon op Zand heeft één extra leerling nodig om de deuren open te kunnen houden. En als dat kind niet snel komt, wordt de financiering van de school stopgezet en moet de school dicht. “Het wil dit jaar maar niet lukken.”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De basisschool, gelegen in de kleine dorpskern De Moer boven Tilburg, moet op papier per 1 oktober zeker 23 leerlingen hebben. Zo niet, dan moet de school dicht volgens de opheffingsnorm van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

1 oktober lijkt ver weg, maar de realiteit is dat er nu 22 kinderen op de school zitten. Voor de peildatum moet er dus een extra leerling ingeschreven zijn en anders is het afgelopen voor OBS de Start.

‘Kleine dorpskern’
Directeur Agnes Coolen doet verwoede pogingen om 'het extra kind' haar school in te krijgen. “Het moet gaan lukken via de dorpen in de omgeving, of in de Reeshof wellicht. We hebben al enkele kinderen uit de omgeving hier."

Betekent dat de bassischool niet meer kan ‘putten’ uit De Moer zelf? “Ja, alle kinderen uit De Moer zitten al gezellig bij ons. We zijn een kleine dorpskern”, zegt Coolen. “De toekomst ziet er trouwens beter uit door de vele nieuwbouw. Er zijn ook weer voldoende geboortes. Maar ja, dit jaar lukt het dus net niet.”

Aan de kwaliteit van het onderwijs op de school kan het niet liggen, meent Coolen. “We zijn een ontzettend goede school. Dat zeg ik met trots. Al jaren liggen onze cijfers boven het gemiddelde. We blijven hopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!