George maakte nooit wat af en daarom bouwde hij de dom van Milaan na - Omroep Brabant
Video

George maakte nooit wat af en daarom bouwde hij de dom van Milaan na

26 maart 2021 om 19:00 • Aangepast 29 maart 2021 om 11:17
nl
George Klaasen uit Etten-Leur kreeg van zijn vrouw Thea het verwijt dat hij nooit wat afmaakte. Daarom besloot hij de domkerk van Milaan op schaal na te bouwen. Het machtige bouwwerk staat nu in haar atelier. "Ik ben er wel heel trots op."
Profielfoto van Martijn de Graaf
Geschreven door
Martijn de Graaf

In de video zie je hoe het bouwwerk van George er uitziet:

Wachten op privacy instellingen...

"Ik besloot om iets heel moeilijks te gaan doen", vertelt George. Hij heeft alles tot in detail nagemaakt. Duizenden stukjes hout en zes flessen lijm waren ervoor nodig. "Die raampjes waren wel echt het moeilijkst. Dan moet je honderden keren zo'n figuurzaag erin en eruit halen. Of het zaagje brak. Dan was het wel vloeken, vloeken naast de kerk."

"Ik schrok vooral van het formaat."

Heel handig of technisch is hij niet. Als oud-belastingambtenaar deed hij heel andere dingen. "Maar dat verwijt van mijn vrouw zorgde ervoor dat ik het tegendeel wilde bewijzen."

Ik schrok wel toen ik het resultaat voor het eerst zag", vertelt zijn vrouw lachend. "Ik schrok vooral van het formaat. Ik wist niet waar dat ding moest komen te staan."

"Ja, ik ben zeker trots, dat kan ook niet anders natuurlijk als je dit ziet."

De 125 torens van de kerk heeft George allemaal waarheidsgetrouw nagemaakt. Die bestaan uit acht stukjes die allemaal precies in 23 graden moeten staan van elkaar. Een monsterklus die hij klaarde. Maar ook alle ramen zijn allemaal identiek aan de echte dom die hij één keer bezocht.

Voor Thea had het na het schrikmomentje ook veel voordelen. George werkte in haar naaiatelier waar zij ook vaak werkte. "Dat was gezellig, dan waren we tenminste samen." En de schrik heeft plaatsgemaakt voor trots: "Ja, ik ben zeker trots, dat kan ook niet anders natuurlijk als je dit ziet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.