Video

Eefke en Pascal laten huis en haard achter en gaan ‘gewoon’ op avontuur

28 maart 2021 om 19:00 • Aangepast 29 maart 2021 om 11:35
nl
Al jaren zwijmelden Eefke en Pascal voor de tv weg als Floortje Dessing voorbij kwam met een aflevering van ‘Floortje naar het einde van de wereld'. “Dat programma is voor ons de inspiratiebron geweest om ook op pad te gaan”, vertelt Eefke Essers. Samen met haar man Pascal en twee kleine dochters (3 en 1) ruilt ze huis en haard in voor een omgebouwde brandweerwagen. Hun eerste bestemming is Scandinavië.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Door corona zal het reisdoel niet direct het ‘einde van de wereld' zijn, maar Eefke en Pascal gaan wel op stap. Waarom? “Het is stukje vrijheid samen. Weg van de hectiek en de ik-moet-moetmaatschappij”, vertelt Eefke. “Ik ben, wij zijn daar wel een beetje klaar mee.”

Voor de reis naar het onbekende is Eefke gestopt als verloskundige en heeft Pascal afspraken gemaakt met zijn huidige werkgever. Hun nieuwe onderkomen wordt een robuuste omgebouwde brandweerwagen uit 1986. “De wagen komt uit Duitsland”, vertelt Pascal. “Per jaar reden ze er ongeveer duizend kilometer mee. Dus hebben wij nu een soort splinternieuwe oude vrachtwagen in gebruik.”

Het bakbeest van ruim zeven meter lang en bijna vier meter hoog wordt voorlopig bestuurd door Eefke. “Ik heb mijn vrachtwagenrijbewijs al gehaald, maar Pascal door corona nog niet. Hij is nu bezig met zijn laatste lessen om nog snel examen te kunnen doen.”

"Laat los, stap erover heen en doe het wel. Het is moeilijk maar het kan: gewoon doen.”

De brandweerwagen is in ongeveer zes maanden omgebouwd tot een ingenieuze kleine woning. “Op het dak liggen zonnepanelen”, vertelt Pascal. “Daarnaast hebben we ook ingecalculeerd dat we op onze reis ook letterlijk van de gebaande paden af gaan. “We hebben 500 liter drinkwater aan boord, maar ook apparatuur om rivierwater te zuiveren.”

Eefke heeft nog een advies voor mensen die ‘ook zoiets willen’, maar nog nooit die stap hebben durven zetten. “Voor wat wij gaan doen, zijn er meer redenen te bedenken om het vooral niet te doen. Laat los, stap eroverheen en doe het wel. Het is moeilijk maar het kan: gewoon doen.”

Op Facebook en Instagram zijn de avonturen van Eefke en Pascal te volgen onder het account: Family Everywhere

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!