Illegaal feest op woonwagenkamp Den Bosch, politie werd bekogeld met glas

28 maart 2021 om 18:19 • Aangepast 5 april 2021 om 14:55
nl
Bij het illegale feest in Den Bosch dat zaterdagnacht rond middernacht werd beëindigd, is de politie bekogeld met glas van flessen. Dat stelt een politiewoordvoerder.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"We nemen het geweld tegen de agenten zwaar op", zegt de politie.

Ongeveer zestig jongeren waren aanwezig op het illegale feest. Dat feest werd gehouden in een tent op het woonwagenkamp De Moerputten aan de Walstrostraat. Agenten stuitten op weerstand toen ze na een tip over geluidsoverlast bij de tent aankwamen en een einde wilden maken aan het feestje.

Zondagmiddag was de feesttent al afgebroken en was er geen spoor van het feest meer te zien.

Tien auto's
De bewoners spreken van een overdreven reactie van de politie. “Ze kwamen met tien auto’s aanscheuren voor een feestje van kinderen. Tegen ons treden ze wel op, maar in Den Haag staan ze op tafel te feesten en daar wordt niet tegen opgetreden”, zegt een van de bewoners.

Volgens een bewoonster was de tent aan de zijkant van de straat neergezet en konden auto's er nog makkelijk langs.

Boetes
Twee feestgangers zijn aangehouden, omdat ze de aanwijzingen van de politie niet opvolgden. Er zijn 36 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Verder is geluidsapparatuur in beslag genomen.

De feestgangers gingen er snel vandoor toen de agenten aankwamen. Een van de jongeren op het kamp zegt: “Gelukkig was ik heel snel, ik heb dan ook geen boete gekregen.”

Veel volwassen woonwagenkampbewoners zeggen dat ze afgelopen nacht niet thuis waren en dus niets gezien of gemerkt hebben. Veel willen ze niet over de gebeurtenissen kwijt.

Het woonwagenkamp De Moerputten aan de Vlijmenseweg in Den Bosch. Foto: Google Maps.
Het woonwagenkamp De Moerputten aan de Vlijmenseweg in Den Bosch. Foto: Google Maps.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.