FC Den Bosch houdt slechts puntje over na zinderende tweede helft

29 maart 2021 om 22:55 • Aangepast 30 maart 2021 om 21:53
FC Den Bosch heeft een 0-2 achterstand tegen subtopper Go Ahead Eagles maandagavond in eigen huis omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Maar uiteindelijk moest de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie genoegen nemen met een schamel puntje.
Profielfoto van Ron Vorstermans

De oorzaak: een eigen doelpunt van Jorn van Hedel in de 93e minuut. Zo kwam er een eind aan een zinderende en bizarre tweede helft.

Bas Kuipers en Giannis Botos schoten de Eagles in de eerste helft naar een 0-2 voorsprong. Na rust werden de Bosschenaren steeds gevaarlijker. Jizz Hornkamp scoorde na een kwartier uit een penalty de 2-1 en in de 83e minuut werkte Jeroen Veldmate van Go Ahead de bal in eigen doel. Zes minuten later leek FC Den Bosch zelfs te gaan winnen toen Hornkamp nogmaals een strafschop benutte.

Daar leek het bij te blijven, tot Van Hedel de bal in de extra tijd achter zijn eigen keeper kopte: 3-3.