Nachtelijke herrie uit geluidsbox van stadion: Willem II biedt excuses aan

30 maart 2021 om 08:56 • Aangepast 30 maart 2021 om 16:37
nl
Willem II biedt excuses aan voor de herrie die een geluidsbox van het Koning Willem II Stadion in Tilburg maandagnacht heeft veroorzaakt. Door nog onbekende oorzaak kwam er tegen één uur plotseling een hard en ritmisch gebonk uit de apparatuur. De geluidsoverlast duurde anderhalf uur.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een woordvoerder van de Tilburgse club laat weten dat deze dinsdag nog naar het probleem zal worden gekeken met het bedrijf dat de installatie heeft geplaatst. “Dit was eens en hopelijk nooit weer”, aldus de zegsman.

'Heel vervelend'
“Ik vind het heel vervelend voor al die mensen in Tilburg en Goirle, die wakker zijn geworden en die mogelijk de slaap niet meer hebben gevat”, zegt de woordvoerder van Willem II. De club weet welke luidspreker de boosdoener was, maar de oorzaak moet nog worden achterhaald.

Volgens de politie heeft de technische dienst van het Koning Willem II Stadion ervoor gezorgd dat de (nacht)rust terugkeerde. De meldkamer van de politie ontving veel meldingen, zo laat een agent weten.

Tientallen klachten
Op sociale media klaagden tientallen mensen over de 'takkeherrie', waardoor ze midden in de nacht wakker werden of de slaap niet konden vatten. Op Twitter werden filmpjes geplaatst, waarin het mechanische getrommel goed te horen is. Verder klaagden veel mensen over 'een machine die vastloopt', 'een voorbijdenderende trein' of 'asfaltwerkzaamheden'.

De herrie duurde van ongeveer kwart voor één tot zeker kwart over twee. De oorverdovende stilte die daarna optrad, werd online ook uitbundig gewaardeerd.

Zo klonk het lawaai:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.