Meer coronapatiënten opgenomen, drukte op ic's hoogst sinds eerste golf

30 maart 2021 om 11:50 • Aangepast 31 maart 2021 om 11:22
nl
Het aantal coronapatiënten dat op intensive care-afdelingen in Brabantse ziekenhuizen ligt, is sinds de eerste golf niet zo hoog geweest als nu. Het totale aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen is in één week tijd met twintig procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in onze provincie.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Er liggen nu 108 coronapatiënten op de intensive cares. Tijdens de piek in de tweede golf waren dit er 107. Ook op verpleegafdelingen van de ziekenhuizen is de derde coronagolf nu echt in de cijfers merkbaar. Vorige week lagen in er in totaal 335 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Nu zijn dat er 397.

Het aantal ziekenhuisopnames is dan ook fors gestegen. Afgelopen week namen Brabantse ziekenhuizen 292 nieuwe coronapatiënten op. Een week eerder waren dit er 243.

Gevolg van oplopende besmettingscijfers
Een woordvoerder van het ROAZ noemt de stijging een logisch gevolg van de al wekenlang oplopende besmettingscijfers. In iets meer dan anderhalve maand zijn die in onze provincie verdubbeld.

Ook de komende periode wordt rekening gehouden met een toeloop van coronapatiënten naar de ziekenhuizen. Opnames volgen over het algemeen min of meer dezelfde trend als die van de besmettingscijfers. Gemiddeld zit er twee weken tussen. Het besmettingsniveau stijgt onder meer door de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus.

De Brabantse ziekenhuisbezetting door coronapatiënten (bron: ROAZ)
De Brabantse ziekenhuisbezetting door coronapatiënten (bron: ROAZ)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!