Corona bij ijshockeyers Tilburg Trappers, competitie voorbij

30 maart 2021 om 12:38 • Aangepast 31 maart 2021 om 12:27
nl
Voor de ijshockeyers van de Tilburg Trappers is het reguliere seizoen abrupt tot een eind gekomen. Door de vele coronagevallen in de selectie worden er geen competitiewedstrijden meer gespeeld. De club verwacht volgende week wel aan de play-offs om het kampioenschap van de Oberliga te kunnen beginnen.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Een paar weken geleden begon het met twee coronabesmettingen in de selectie van de Trappers. Dat is afgelopen week fors toegenomen. De resterende twee competitieduels zijn daarom geschrapt.

Directeur Ruud van Baast gaat er wel van uit dat Trappers op 9 april aan de play-offs begint. “Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei Johan Cruijff ooit. Dat geldt nu ook. Liever nu dan over 2 weken want dan kan er een streep door de play-offs.”

De clubs in de Oberliga hebben namelijk afgesproken dat teams in de play-offs meteen uit de competitie worden gehaald als er coronagevallen zijn.

Wie de eerste tegenstander wordt van de Trappers in de play-offs is nog niet duidelijk omdat andere ploegen nog wel spelen. Uiteindelijk wordt de ranglijst bepaald op basis van het percentage gewonnen duels. Niet op basis van het aantal gewonnen duels.

De Tilburg Trappers zijn bezig aan hun zesde seizoen in de Oberliga en werden drie keer kampioen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.