Video

Kotsend de Python uit? Niet meer nodig, zeggen onderzoekers

1 april 2021 om 10:51 • Aangepast 1 april 2021 om 12:08
nl
Kotsmisselijk een Efteling-attractie uitkomen, is binnenkort verleden tijd. Het attractiepark heeft samen met de Technische Universiteit in Eindhoven onderzoek gedaan naar het verband tussen voedselinname en attractiebezoek. Het resultaat: er komt een revolutionaire tool die finaal over je nek gaan moet voorkomen. En dat op 1 april!
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Hoe ziet de tool eruit? Het is een revolutionaire scanner, waarmee de maaginhoud van bezoekers wordt gescand. “In de Efteling-app krijg je dan de uitslag te zien. Krijg je een groen vakje? Dan mag je gebruik maken van de attractie. Krijg je een rood vakje, dan is het advies om dat niet te doen. Zo is een veilig gebruik van de attractie gewaarborgd”, zegt Robert den Hartog van de Efteling.

Wachten op privacy instellingen...

Het ‘braakrisico’, zoals de Efteling het noemt, is uitgebreid onderzocht. Zo zijn kinderen rondgeslingerd in een nep-achtbaan met een volle maag en op een loopband gezet. “Daarna maken we een echo en kijken we hoe snel hun maag aan het samentrekken is en of dat het een bepaalde kritische grens over gaat”, zegt onderzoeker Richard Lopata van TU Eindhoven.

En wat nou als je na het eten van een frietje en het drinken van een colaatje toch meteen de achtbaan in wil? Dan is een scan niet nodig, want daar is een zogenoemde ‘VOMIT’-ruimte voor. “Daar kan de gast de maaginhoud preventief legen en is een veilig gebruik van de attractie weer mogelijk”, laat Robert den Hartog van de Efteling weten.

Met een scanner wordt de maaginhoud gecontroleerd (foto: Efteling).
Met een scanner wordt de maaginhoud gecontroleerd (foto: Efteling).
In een app krijg je een melding als je je maag moet legen (foto: Efteling).
In een app krijg je een melding als je je maag moet legen (foto: Efteling).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.