Video

Geprikt of getest worden in omgebouwde container, dankzij Movico kan het

2 april 2021 om 12:09 • Aangepast 6 april 2021 om 09:09
nl
Ouderen in dunbevolkte gebieden worden dankzij het Deurnese bedrijf Movico nu dichter bij huis getest en gevaccineerd. De kennis die het bedrijf in huis heeft, wordt ingezet voor het maken van mobiele prik- en testlocaties van vrachtwagentrailers en containers.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Movico is bekend om haar uitschuifbare trailers die in een handomdraai veranderen in gastenverblijven of huldigingsplekken bij sportevenementen. En juist die kennis konden de GGD's nu goed gebruiken in de strijd tegen corona.

In totaal zijn er 15 mobiele test- en prikunits voor de GGD's gemaakt. "En ze worden door het hele land ingezet. Van Zandvoort tot Zelhem en Raamsdonksveer. We staan overal", zegt projectleider Britt van der Velde van Movico met een trots gezicht.

Minder opdrachten
De opdracht van de GGD's aan Movico was zeer welkom, nu er door het coronavirus veel minder sport- en publieksevenementen zijn. Het bedrijf heeft normaal gesproken grote klanten zoals de Tour de France, Volvo Ocean Race en de Dakar rally. Evenementen die nu - als ze al doorgaan - zonder of met minder publiek worden gehouden.

Ook heeft het bedrijf nu minder opdrachten van bedrijven voor promotiecampagnes. De verwachting is wel dat dit weer aan gaat trekken als er voldoende mensen zijn gevaccineerd. En daar helpt Movico nu zelf aan mee.

Samenwerking
Binnen vijf weken heeft het Deurnese bedrijf de vijf uitschuifbare trailers en tien containers ongebouwd tot mobiele test- en vaccinatieplekken. Movico werkte daarvoor samen met twee andere Brabantse bedrijven. Zo zorgt Unlimited Productions uit Breda voor faciliteiten zoals generatoren, toiletten en drinkwater. En het Eindhovense bedrijf Opvallers is verantwoordelijk voor het toezicht rond de mobiele test- en priklocaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.