Video

Drie mannen gepakt na ongeregeldheden in Vught waarbij man werd mishandeld

3 april 2021 om 22:54 • Aangepast 6 april 2021 om 10:09
nl
Bij een ruzie op de Repelweg en de Molenstraat in Vught zijn zaterdagavond drie mannen aangehouden. Zij zitten zondagochtend nog vast, laat de politie weten. Volgens een getuige verzamelden twee groepen mensen zich en liepen de gemoederen hoog op. Een man van 24 werd mishandeld. Volgens de wijkagent was de aanleiding voor de ruzie een verkeersconflict.

Een politiewoordvoerder laat zondagochtend weten dat twee mannen uit Vught van 31 en 28 jaar zijn aangehouden voor 'openlijk geweld'. Ze worden ervan verdacht de man van 24 uit Vught te hebben mishandeld. Ook deze man werd aangehouden. Dit voor verboden wapenbezit.

"Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn auto liggen", zegt de woordvoerder. Om watvoor wapen het precies gaat, is nog onduidelijk. De politie rukte met meerdere wagens en een arrestantenbusje uit. In totaal ging het volgens omstanders zeker om vijftien à twintig politiewagens, maar volgens de politie waren het er acht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

Verschillende voorvallen
Aan het eind van de middag verzamelden op een andere plek in Vught ook al twee groepen jongeren zich. Dit in de omgeving van het Lidwinaveld en de Brabantlaan. Vermoedelijk om met elkaar op de vuist te gaan. Een vechtpartij werd dankzij meldingen van buurtbewoners in de kiem gesmoord.

De politie geeft zondagochtend aan dat de ongeregeldheden van zaterdagavond - 'voor zover nu bekend' - niks te maken hebben met de dreigende sfeer onder jongeren in Vught eerder zaterdag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.