Geen nieuwe leerlingen meer voor evenemententechniek op ROC Tilburg

woensdag om 15:01 • Aangepast donderdag om 14:45
Het Intents Festival (archieffoto: Intents Festival).
Het Intents Festival (archieffoto: Intents Festival).
Het ROC Tilburg stopt voorlopig met de opleiding Podium- en evenemententechniek. Dat heeft directeur Guido Bonke woensdag bevestigd. De leerlingen die er nu opzitten kunnen hun opleiding nog afmaken, maar nieuwe leerlingen worden voorlopig niet aangenomen. De 36 leerlingen van de school worden woensdag nog geïnformeerd.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

Volgens de directeur is het aantal leerlingen al jaren aan het dalen, net als op andere scholen met deze opleiding. Bonke: ”Leerlingen die per se deze opleiding willen volgen kunnen terecht in Bergen op Zoom of Eindhoven. Maar we kunnen ze ook een plek bieden op de opleiding av-specialist, die is wat breder dan podium- en evenemententechniek."

Geen discobal meer
Corona is niet de oorzaak van het stoppen van de opleiding, maar het heeft er ook geen goed aan gedaan. Volgens Bonke hebben leerlingen andere interesses gekregen en moeten opleidingen daarin meegaan.

“Vroeger hadden onze leerlingen speakers en een discobol op een kamertje, maar dat is nu niet meer zo. Ze zijn allemaal aan het produceren op de computer. Ze zoeken dus naar een andere opleiding.” Volgens de directeur is de opleiding niet helemaal gestopt, maar laat de school voorlopig geen nieuwe leerlingen meer toe totdat er een oplossing wordt gevonden voor de terugloop van het aantal leerlingen.

Festivals
Er wordt hard nagedacht, ook samen met andere scholen in de provincie, hoe er toch mensen voor de evenementenbranche kunnen worden opgeleid. Want dat die straks weer hard nodig zijn, als de festivals weer mogen doorgaan, dat staat als een paal boven water.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...