Son en Breugel helpt sport- en culturele verenigingen de coronacrisis door

8 april 2021 om 14:04 • Aangepast 9 april 2021 om 08:18
nl
De gemeente Son en Breugel gaat extra subsidie verdelen om organisaties in de sport- en cultuursector de coronacrisis door te helpen. Met het geld dat afkomstig is van het Rijk wil de gemeente ervoor zorgen dat de organisaties die inkomsten mislopen, ook na de coronaperiode nog kunnen voortbestaan.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

Het afgelopen jaar heeft de gemeente al extra steun verleend aan verschillende organisaties. Dit waren voornamelijk sportorganisaties. "Ook culturele organisaties komen in aanmerking. Deze organisaties samen vormen de basis van het maatschappelijk welzijn in onze gemeente. Daarom vinden wij het belangrijk om hen te helpen", stelt sport en cultuurwethouder Jos de Bruin.

Stichtingen en verenigingen
De regeling is bedoeld voor stichtingen en verenigingen die actief zijn in de gemeente Son en Breugel. De gemeente kijkt onder meer of de organisatie in de problemen komt doordat die geld kwijt is aan de huur van een accommodatie terwijl daar nu nauwelijks inkomsten tegenover staan. Als de maatregelen versoepelen helpt de gemeente met het coronaproof maken van de accommodatie.

Kleinere organisaties kunnen kunnen maximaal de helft van de jaarlijkse subsidie als extra steun krijgen, omdat zij vaak minder of geen vaste lasten hebben. Bij grotere organisaties bekijkt de gemeente de specifieke situatie en beoordeelt dan wat een passend bedrag is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.