Bewoners vakantiepark in Vinkel mogen er tenminste dit jaar nog wonen

8 april 2021 om 16:43 • Aangepast 9 april 2021 om 09:06
nl
Bewoners die permanent op vakantiepark Dierenbos in Vinkel wonen, mogen er op zijn minst dit jaar nog blijven. Dat heeft de gemeente Den Bosch hen laten weten. Volgens de gemeente mag slechts een deel van de mensen er permanent wonen en wordt onderzocht voor wie dat geldt. Dat onderzoek loopt vanwege de coronapandemie echter vertraging op.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Permanent wonen op het Vinkelse vakantiepark is een slepende kwestie in de Bossche politiek. In 2019 kondigde de gemeente aan hier tegen op te gaan treden. Vast wonen is er niet toegestaan, omdat het park een recreatieve functie heeft, oordeelde zij eerder. Jarenlang is dit echter wel gedoogd en dus kan de gemeente inwoners niet zomaar weren.

Sinds vorig jaar onderzoekt de gemeente Den Bosch daarom wie wel en wie niet mag blijven wonen op de jaarplaatsen en chaletdeel Nachtegaal. Dat doet zij onder meer via keukentafelgesprekken met bewoners. Zij moeten kunnen bewijzen dat zij al vóór 24 januari 2019 op het park woonden en dat sindsdien onafgebroken hebben gedaan. Wie dat kan bewijzen, mag van de gemeente permanent blijven wonen op het vakantiepark.

Corona gooit roet in het eten
De aanscherping van coronaregels eind vorig jaar schopte het onderzoek echter in de war. Na 49 gesprekken kon de rest niet doorgaan. Die staan nu uiterlijk in het derde kwartaal gepland. Uiteindelijk beoordeelt de gemeente of bewoners er permanent mogen wonen. Ook mensen die niet aan de voorwaarden voldoen, mogen in elk geval dit jaar nog op Dierenbos blijven wonen.

Als alle gesprekken en onderzoeken klaar zijn, krijgen alle bewoners tegelijkertijd te horen of hun verblijf wordt gedoogd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.