Geen files of wachtrij meer, voortaan reserveren voor aardbeien drive-in

9 april 2021 om 14:17 • Aangepast 14 april 2021 om 19:52
nl
Drie uur, zo lang stond je soms in de file als je aardbeien wilde kopen bij aardbeien drive-in J&B in Uden. Het leidde tot files in het dorp en klachten van omwonenden. Vanaf het weekend moet dat tot het verleden behoren: wie zomerkoninkjes wil kopen, moet eerst verplicht een tijdslot reserveren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Om de lengte van de wachtrij te beperken, zullen wij vanaf dit weekend gebruik maken van een reserveringssysteem. Alleen met reservering kan de drive-in bezocht worden", zo meldt teler Jan van den Elzen op Facebook.

Binnen een kwartier na plaatsing van het bericht, zijn er al meer dan honderd reacties. Sommige mensen zijn teleurgesteld, omdat de spontaniteit nu weg is. "We wonen in Eindhoven. Als we toevallig in de buurt waren reden we er altijd even voor om. Maar dat kan nu niet meer", reageert iemand.

Sommigen vinden dat de omwonenden niet moeten klagen, omdat de drive-in op een afgelegen plek ligt. Er zijn echter ook mensen die blij zijn met de komst van de tijdsloten "Dan hoeven we niet meer te wachten."

Maximaal 40 auto's in de rij
De drive-in ging drie weken geleden open. Veel bezoekers zagen het als een uitje in coronatijd.

De aardbeiendrive-in staat aan een rotonde die ook de route is vanaf de snelweg naar ziekenhuis Bernhove. Van den Elzen nam al maatregelen om de overlast te beperken. Zo werd eenrichtingsverkeer ingevoerd en er staan verkeersregelaars zodat de rotonde altijd vrij blijft.

Bezoekers moeten voortaan een tijdsslot van een half uur kiezen. Als het goed is staan er dan maximaal veertig auto's in de rij.

Vanaf hier nog 1 uur wachten
Vanaf hier nog 1 uur wachten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!