Uitslaande brand verwoest deel Maurick College in Vught - Omroep Brabant

Uitslaande brand verwoest deel Maurick College in Vught

10 april om 06:02 • Aangepast 11 april om 05:48
Een deel van het Maurick College in Vught is vrijdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond één uur 's nachts ontdekt. "Toen de eerste brandweerwagen aankwam bij de middelbare school sloegen de vlammen al uit het gebouw", laat een ooggetuige weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De brand ontstond bij de achterkant van het gebouw, in de opslagruimte bij een technieklokaal.

"De brand beperkte zich tot die ene ruimte, maar een groot deel van het gebouw stond in korte tijd stijf van de rook", zag de ooggetuige. De brandweer had de brand snel onder controle, maar was uren bezig om de rook uit het gebouw te krijgen. De schade aan de ruimte waar de brand woedde, is groot. Maar ook de rookschade zou volgens de ooggetuige aanzienlijk zijn.

Maandag weer open
De school laat weten dat het nog wel een tijdje kan duren voordat in het beschadigde gedeelte weer les kan worden gegeven. De school gaat maandag wel gedeeltelijk weer open. "De schade is beperkt. De brand zag er groter uit dan het was. Een groep schoonmakers is nu hard aan het werk om de roetschade weg te halen", zegt de school. Zo'n zeventig tot tachtig procent van de leerlingen kan maandag naar school. De rest krijgt online les.

'Ik zag mensen wegrennen'
Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Agenten bewaken het schoolgebouw.

Een ooggetuige verklaarde kort na de brand een aantal mensen te hebben zien wegrennen, maar agenten houden er rekening mee dat zij niets met de brand te maken hebben. Het zou gaan om mensen die vluchtten bij het zien van de politie, omdat ze de avondklok overtraden.

De brandweer had het vuur bij het Maurick College in Vught snel onder controle (foto: Bart Meesters).
De brandweer had het vuur bij het Maurick College in Vught snel onder controle (foto: Bart Meesters).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...