PSV ondanks matige vertoning zonder al te veel moeite langs VVV-Venlo

11 april om 16:22 • Aangepast 12 april om 10:58
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Cody Gakpo maakte zijn zesde treffer dit seizoen (foto: ANP).
1/3 Van Ginkel en Gakpo na afloop van VVV-PSV: 'Het was misschien wel wat saai, ja' 
PSV heeft in een niet al te enerverende wedstrijd VVV-Venlo verslagen met 0-2. Hoewel drie punten mee naar huis nemen de belangrijkste taak was van de ploeg van Schmidt, zullen de PSV-fans niet echt genoten hebben van het optreden. Welke 4 zaken vielen op in Venlo?
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

1. Zoeken naar hoogtepunten
Het duel tussen PSV en VVV was voor de voetballiefhebber een bittere pil. Bij PSV lukte aan de bal maar weinig en VVV was kwalitatief gezien bij lange na niet bij machte om het de Eindhovenaren echt moeilijk te maken.

Mede daardoor leek PSV het ook wel een beetje te geloven, maar wat de ploeg van Schmidt op de mat legde in De Koel was ver ondermaats. Het was zoeken naar hoogtepunten in een zeer sobere en saaie eerste helft. Cody Gakpo maakte al vroeg de 0-1, maar daar bleef het dan ook bij.

2. PSV brengt te weinig
Het spel van PSV is al tijden niet van een heel hoog niveau, maar tegen VVV oogde de ploeg van Schmidt bij vlagen ronduit inspiratieloos. De thuisploeg probeerde het achterin dicht te houden met vijf man achterop, en PSV kon daar maar moeilijk doorheen komen.

PSV brengt simpelweg te weinig aan de bal. De extra dagen die de Eindhovenaren sinds de uitschakeling in Europa hebben om te trainen, komen op het veld nog niet geheel tot uiting. Het tempo aan de bal was veel te laag, aannames waren vaak niet goed en passes kwamen niet aan.

3. Schmidt gunt Obispo rentree
Na iets meer dan 80 minuten mocht Armando Obispo zijn opwachting maken bij PSV. De verdediger uit Boxtel is het gehele seizoen geblesseerd geweest en was al een tijdje weer fit genoeg om te spelen.

Waar Schmidt Obispo zijn rentree gunde, liet de Duitse oefenmeester het na om talenten als Madueke en Ihattaren wat meer speeltijd te geven. Zeker na de 0-2 was het duel gespeeld en had Schmidt het duo aardig wat speeltijd kunnen geven. Madueke moest het doen met een schamele vijf minuten. Ihattaren bleef zelfs het gehele duel op de bank. Of dat komt door de reactie van de middenvelder van PSV na diens goal afgelopen week tegen Heracles, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

4. Voornaamste taak volbracht
Door de driepunter stijgt PSV weer naar plek twee en laat het AZ nog altijd net achter zich op doelsaldo. Uiteindelijk moet PSV tweede zien te worden en dan tellen alleen de punten.

De voornaamste taak was dan ook drie punten halen, maar PSV is het verplicht aan de fans thuis om in ieder geval iets beter voetbal te laten zien. Juist tegen een defensieve tegenstander als VVV moet het tempo aan de bal hoog zijn en dat ontbrak de gehele wedstrijd bij PSV. Uiteindelijk zal deze wedstrijd snel worden vergeten, zeker als PSV er in slaagt om op die tweede plek te eindigen aan het einde van het seizoen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...