Kelly mag als proefkonijn op vakantie naar Rhodos: 'De boel de boel laten'

12 april 2021 om 10:01 • Aangepast 12 april 2021 om 19:06
nl
‘Ik ben Kelly (31) en beschikbaar”, met die woorden heeft Kelly Vos uit Tilburg zich enkele dagen geleden gemeld bij Sunweb voor een coronapilotvakantie naar Rhodos (Griekenland). En ze was niet de enige. Liefst 25.000 liefhebbers hadden zich voor deze reis aangemeld. Het lot was haar gunstig gezind: ze mag mee! Kelly mag als proefkonijn op vakantie naar Rhodos: 'De boel de boel laten'
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Ik ben graag proefkonijn”, vertelt Kelly in het radioprogramma Wakker! De Tilburgse is onderweg naar Schiphol. Afgelopen zaterdag deed ze al een PCR-test. “Dat document heb ik bij me voor de Griekse autoriteiten. In een hotel bij Schiphol wordt voor vertrek ook nog een test afgenomen.”

Kelly is een van de 189 gelukkigen die maandagmiddag om één uur naar het Griekse eiland vliegen. De achtdaagse vakantie is een initiatief van de overheid, om te testen onder welke voorwaarden er weer coronaveilig gereisd kan worden. De all-inclusive pakketreis wordt uitgevoerd door reisorganisatie Sunweb en vliegmaatschappij Transavia.

"Balkon met uitzicht op zee, een rare gewaarwording."

Op het Griekse eiland schijnt de zon en is het boven de twintig graden. “Het is een unieke kans. Het wordt genieten. Ik ben er aan toe, maar waarschijnlijk ben ik niet de enige”, zegt Kelly. “Het zal wel een rare gewaarwording zijn als ik vanavond op een balkon met uitzicht op zee zit.”

"Het is een unieke kans."

Kelly en haar medereizigers mogen het vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten, ze mogen dus niet naar het strand. Er zijn geen andere gasten aanwezig en het binnenzwembad blijft op slot. “Even weg van de coronabeslommeringen van alledag. En de boel de boel laten.”

Kelly is veilig aangekomen op Rhodos.
Kelly is veilig aangekomen op Rhodos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.