Dennis bouwt mee aan Songfestival-decor: 'Het was nog even spannend'

12 april 2021 om 15:36 • Aangepast 13 april 2021 om 11:57
nl
Dennis de Raad uit Zevenbergen is wel gewend om machines te leveren aan grote evenementen, maar deze weken staat er wel een heel bijzondere klus in zijn agenda. Met zijn bedrijf Access Equipment helpt hij bij de opbouw van het Songfestival. "Dit is uniek."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De vrienden van Amstel Live, Guus Meeuwis, de Toppers... De afgelopen jaren zorgde Dennis al voor de nodige decors. "Wij leveren alle machines die nodig zijn bij de bouw. En als de artiesten iets bijzonders willen, denken we mee hoe we dat in het vat kunnen gieten. Zo hebben we ooit Marco Borsato over het publiek laten vliegen in het Gelredome.”

"Vorig jaar zouden we dit ook al doen, maar toen ging het hele circus natuurlijk niet door."

Toch is deze klus ook voor Dennis extra bijzonder. "Je maakt waarschijnlijk maar één keer mee dat het Songfestival in Nederland plaatsvindt. Dat wij dan als relatief kleine speler mogen helpen, is super." Het was de afgelopen maanden nog even spannend of het West-Brabantse bedrijf inderdaad door de productie zou worden gekozen. "Vorig jaar zouden we dit ook al doen, maar toen ging het hele circus natuurlijk niet door. Dan is het maar afwachten of je de volgende keer weer aan de beurt bent. Uiteindelijk hoorden we ongeveer een maand geleden dat we inderdaad weer de gelukkigen waren."

Sterker nog, de klus is een stuk groter dan vorig jaar het geval zou zijn. "Door alle coronamaatregelen komt er nog meer bij kijken. Alle hallen van Ahoy worden nu bijvoorbeeld gebruikt. We hebben daar een stuk of 40 machines van ons staan. Denk aan hoogwerkers. Daarmee fixen we alles wat de lucht in moet: lampen, grote schermen, geluidsboxen, noem het maar op. Maar we zorgen ook voor golfkarretjes, waar mensen van de productie zich snel mee kunnen verplaatsen. Het opbouwen zelf wordt door anderen gedaan, maar er is altijd iemand van ons aanwezig om de boel te begeleiden."

Inmiddels is de opbouw in Rotterdam - waar op dinsdag 18 mei de eerste halve finale plaatsvindt - al in volle gang. "Mensen hebben vaak geen idee dat er zoveel voorbereiding bij komt kijken."

"Dit is eindelijk weer een klus van groot kaliber."

Toch is het niet alleen het evenement zelf wat de klus speciaal maakt. "Het is ook voor het eerst sinds januari vorig jaar dat we überhaupt weer een show doen. De Vrienden van Amstel Live was toen ons laatste concert voor de boel op slot ging. Her en der werken we nu wel mee aan testeventjes, maar dat is niks in vergelijking met onze oude projecten. Dit is eindelijk weer een klus van groot kaliber. En wat voor een!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.