Jan Poortvliet vervangt Ernie Brandts bij FC Eindhoven - Omroep Brabant

Jan Poortvliet vervangt Ernie Brandts bij FC Eindhoven

13 april 2021 om 10:46 • Aangepast 14 april 2021 om 10:21
nl
Jan Poortvliet gaat de technische staf van FC Eindhoven de resterende vijf duels van dit seizoen ondersteunen. Dinsdag werd bekend dat trainer Ernie Brandts van de groep is afgehaald. Hij zou niet meer het vertrouwen van de spelers genieten.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

De 65-jarige Poortvliet was bij FC Eindhoven al trainer van het onder 18 team. In het seizoen 2009-2010 was Poortvliet er hoofdtrainer.

Hij vervangt in feite Ernie Brandts die vlak voor het einde van de competitie door de leiding van FC Eindhoven is bedankt.

"Na gesprekken met de technische staf en de spelersgroep neemt de club momenteel de tijd om tot een passende oplossing te komen. In onderling overleg is besloten dat hoofdtrainer Ernie Brandts de komende dagen niet voor de groep zal staan,” meldt FC Eindhoven op haar website.

Volgens het Eindhovens Dagblad is er afgelopen vrijdag na de nederlaag tegen Jong PSV (0-2) een stemming geweest onder de spelers. Daaruit zou blijken dat er geen draagvlak meer is voor hoofdtrainer Brandts.

FC Eindhoven staat 16e in de Keuken Kampioen Divisie. Dit kalenderjaar werd er maar één van de 16 duels gewonnen. Brandts heeft een aflopend contract.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.