Nuenen heeft nog tot 1 mei om een exploitant voor het strandbad te vinden

13 april 2021 om 15:55 • Aangepast 13 april 2021 om 20:13
nl
De gemeente heeft nog geen nieuwe exploitant gevonden voor het strandbad in Nuenen. Om van het zomerseizoen nog iets moois te maken, moet dat volgens wethouder Joep Pernot wel voor 1 mei gebeuren. Na 25 jaar is Laco Nederland geen uitbater meer van strandbad Nuenen.
Profielfoto van Jade Smith
Geschreven door
Jade Smith

Laco exploiteert sport- en vrijetijdsaccommodaties in heel Nederland. De erfpachtovereenkomst tussen exploitant Laco en de gemeente Nuenen liep eind 2019 al af. Volgens wethouder Pernot wilde het bedrijf de erfpachtovereenkomst niet verlengen, omdat het aangaf dat het al 25 jaar verlies maakt op de exploitatie.

“Ik heb hieruit geconcludeerd dat we een exploitant moeten zoeken die een goed ondernemingsplan heeft, zodat hij er wel aan kan verdienen”, zegt de wethouder.

'Intensieve gesprekken'
De gemeente sprak met meerdere partijen over aanvullende activiteiten. Volgens wethouder Pernot is het een verrassing dat alle partijen, waaronder Laco, zich niet aangemeld hebben als uitbater. Als er op 1 mei geen nieuwe exploitant is gevonden, betekent dit volgens de wethouder niet per se dat er niet gezwommen kan worden. "We zouden de hekken weg kunnen halen als er geen exploitant is, zegt wethouder Pernot.

“Met alle partijen zijn intensieve gesprekken gevoerd”, zegt wethouder Pernot. Laco trok zich in de aanbestedingsprocedure terug als partij. Laco-directeur Lavrijsen: “We moesten alle voorwaarden accepteren, anders was de inschrijving ongeldig. Dat was voor ons niet haalbaar. De gemeente wilde grotere activiteiten voor tienduizend bezoekers. We hebben aangegeven dat we kleinschalig willen blijven. Dat is waar het publiek om vraagt."

Buitensport- of duiksportvereniging
De wethouder geeft aan dat er in de toekomst nog wel gezwommen kan worden, maar dat de exploitant wel anders zijn brood moet verdienen dan Laco dat nu doet. De gemeente denkt daarbij volgens hem niet aan grote evenementen zoals Dance Valley.

Hij ontkent dat er is gesproken over evenementen voor duizenden of tienduizenden bezoekers. “We hebben gezegd dat als we blijven doen wat we altijd al doen, we ook krijgen wat we altijd al kregen”, zegt wethouder Pernot. Grote evenementen kunnen volgens hem terecht op de Gulbergen.

Bij een andere invulling naast het zwemmen moet volgens Pernot gedacht worden aan een buitensport- of duiksportvereniging. “We zouden vrijetijdsactiviteiten kunnen toestaan”, stelt wethouder Pernot.

Ondanks de onduidelijkheid over wie de nieuwe exploitant van het strandbad wordt, blijft het horecaterrein wel eigendom van Laco.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.