Postbezorger beroofd van post waar pinpas in zat

13 april 2021 om 19:10 • Aangepast 14 april 2021 om 18:54
nl
Een postbezorger is dinsdagmiddag van haar post beroofd op de Zuidhollandsedijk in Sprang-Capelle. Tussen de gestolen post zat de pinpas van een bewoner uit de straat, die het slachtoffer blijkt van een mislukte poging tot phishing.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De postbezorgster was bezig met haar werk toen ze werd aangesproken door een man. Hij trok de poststukken uit haar handen en rende hard weg, richting de Loonsestraat. Het gaat om een jonge man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is zo'n 1.75 meter groot. Hij is licht getint en heeft een dun baardje en kort zwart haar. Hij droeg tijdens de beroving een blauwe spijkerbroek, witte sneakers en een zwarte jas.

Phishing
Tussen de gestolen post bleek een bankpas te zitten van bewoners van de Zuidhollandsedijk. De dader wist dit waarschijnlijk. De bankpas werd namelijk eerder al aangevraagd via een phishing-poging bij diezelfde bewoners. Gelukkig werd er niks buitgemaakt, omdat de bewoners hun pas op tijd hadden geblokkeerd.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Het gebeurde rond halfeen 's middags. De politie is specifiek op zoek naar een jongen die voorbij fietste rond dat tijdstip en omkeek naar de postbezorger. Dat is op camerabeelden te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.