NOS doet onderzoek naar beschuldigingen over Bossche verslaggever

15 april 2021 om 21:52 • Aangepast 16 april 2021 om 21:53
nl
De NOS gaat uitvoerig onderzoek doen naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag van een verslaggever uit Den Bosch. Dat laat algemeen directeur Gerard Timmer in een verklaring weten. Op Twitter klagen jonge mannen over de manier waarop ze benaderd zijn door de verslaggever, onder meer op introductieactiviteiten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Aanleiding waren soortgelijke berichten over D66-Kamerlid Sidney Smeets.

"De situatie waar we gisteren mee te maken kregen, vereist grote zorgvuldigheid. Dat betekent dat de tijd wordt genomen om helder te krijgen wat er precies intern en extern is gebeurd, wat de rol van de verslaggever precies is geweest, welke houding de NOS daar als werkgever én nieuwsorganisatie bij moet innemen, en hoe we in dit proces ieders veiligheid beschermen", aldus Timmer.

Volgens Timmer zijn direct gesprekken gestart met chefs, hoofdredactie Nieuws, directie, personeelszaken en de collega in kwestie. "En er komen nog meer gesprekken aan over wat mensen hebben gehoord, meegemaakt of denken. Het gaat er nu dus in eerste instantie om te onderzoeken wat er is gebeurd, te inventariseren wat vervolgens nodig is en extern advies in te winnen. We zetten zorgvuldigheid voorop alvorens we de noodzakelijke conclusies zullen trekken."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!