Salto's en hoge sprongen op gloednieuwe wielerbaan in Roosendaal

16 april 2021 om 16:21 • Aangepast 19 april 2021 om 11:08
nl
Een primeur in Roosendaal: daar werd vrijdagmiddag bij de WielerExperience de gloednieuwe Dirt Jump Track geopend. Na een klassieke racefietsbaan, het mountainbikeparcours en een pumptrack, is het park nu écht compleet. "Deze mix van banen zie je nergens ter wereld.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Drie jaar geleden werd het Roosendaalse wielercentrum geopend op de plaats van een oud sportcomplex. Toch miste er volgens Jim van Dijk nog iets. "Al meer dan vijftien jaar fiets ik met een groepje vrienden. Lange tijd hadden we onze eigen Dirt Jump-baan, maar die moest op een gegeven moment weg. Toen kwamen we op het idee om een nieuwe baan te ontwerpen én zelf aan te leggen bij de WielerExperience. Daar waren ze meteen enthousiast!"

"De nieuwe track gaat een stapje verder. Die is bedoeld voor spectaculaire sprongen zoals salto’s."

Maar wat is zo'n dirt jump track nou eigenlijk? "Het is het verlengde van de al bestaande pump track. Dat is een baan met allerlei kleine heuveltjes waarop je mooie sprongen kunt maken," legt voorzitter Carlo Schepers uit. "De nieuwe track gaat een stapje verder. Die is bedoeld voor spectaculaire stunts zoals salto’s."

Daarmee is het zandparcours ideaal voor veldrijders, BMX’ers en mountainbikers uit de regio. De nieuwe baan moet talenten en professionals zelfs gaan klaarstomen voor grote toernooien als de Olympische Spelen. "We hopen zo met name het freestyle BMX'en extra te promoten."

"We hebben een wallride, een wand waar je met de fiets tegenaan kan springen."

Om dat doel te bereiken, zijn er nog wat spectaculaire skateparkelementen toegevoegd, vertelt Jim trots. "Denk aan een quarter pipe, een kleine versie van de bekendere halfpipe. En we hebben een wallride, een wand waar je met de fiets tegenaan kan springen."

Ook aan de waaghalzen van de toekomst is gedacht. "We willen graag aantrekkelijk zijn voor publiek van alle leeftijden. Daarom hebben we naast de Dirt Jump Track een zogenaamde kidibaan aangelegd. Dat zijn kleine tafeltjes, waar de jongere bezoekers overheen kunnen rijden of springen. Het wordt echt het walhalla voor bmx’ers en mountainbikers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.