Asperge-smoothie - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'

18 april 2021 om 07:29 • Aangepast 19 april 2021 om 12:02
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 17 april hoorde je chef Harm van den Bisen. Hij ging aan de slag met asperges van Aspergekwekerij John Kelders uit Oerle.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Voor twee personen heb je nodig:

  • tweehonderd gram witte asperges, geschild
  • driehonderd milliliter volle yoghurt
  • zes kleine Hollandse aardbeien
  • een banaan, in plakjes
  • een theelepel vanillesuiker

En zo maak je het:

  • Snijd de asperges in stukjes van drie centimeter.
  • Kook de stukjes in een bodem water met een schepje suiker in tien tot twaalf minuten gaar.
  • Giet de asperges in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Doe de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een diepvriesdoos en vries in.
  • Doe de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine.
  • Schenk de yoghurt erbij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.
  • Schenk de smoothie in twee hoge glazen.
  • Rijg de aardbeien aan een (tapas)spiesje en leg op de glazen.
  • Steek een dik rietje in elke smoothie.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!