Streep door 538 Oranjedag in Breda, feest op Chasséveld gaat niet door

19 april 2021 om 16:59 • Aangepast 20 april 2021 om 12:13
nl
De 538 Oranjedag is definitief van de baan. Het testevenement waarbij tienduizend bezoekers zaterdag uit hun plaat zouden gaan in Breda, gaat niet meer door. De gemeente heeft besloten vanwege veiligheidsredenen geen vergunning te verstrekken voor het evenement, meldt 538.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Rebecca Seunis & Joris van Duin

Volgens de gemeente Breda kreeg de politie steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlab-evenementen aan zou trekken.

Geld terug
Alle 10.000 bezoekers krijgen het volledige bedrag dat ze voor tickets betaald hebben automatisch teruggestort. 538 werkt samen met de artiesten en hun eigen dj's aan een alternatief. Verschillende grote artiesten zoals Snollebollekes en Krezip zouden voor het eerst weer voor een immens publiek optreden. Er werden een miljoen kaartjes aangevraagd voor het festival.

Storm van kritiek
Ondanks die grote belangstelling was er ook een storm van kritiek. Zorgmedewerkers startten een petitie, de politiebond overwoog acties en de Bredase horeca was boos. Daarom werd voor maandag een extra gemeenteraadsvergadering ingelast, maar die wordt vanwege de ontwikkelingen dinsdag gehouden. Een aantal partijen wil extra uitleg over de gang van zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!