Arts die petitie tegen 538-feest begon: 'Nu feesten is verkeerd signaal'

19 april 2021 om 15:43 • Aangepast 20 april 2021 om 10:09
nl
De arts van het Amphia Ziekenhuis die de petitie startte tegen de 538 Oranjedag, biedt de 350.000 verzamelde handtekeningen maandagavond aan tijdens de vergadering van de gemeenteraad in Breda. Op Twitter deelde dokter Rogier Crolla maandagmiddag de woorden al die hij tot het stadsbestuur wil gaan richten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ik heb op persoonlijke titel en zonder overleg met het ziekenhuisbestuur gebruik gemaakt van ons democratisch recht middels de petitie. Met mij maken zich meer dan 350.000 mensen gedocumenteerd zorgen over de Fieldlabs en met name voor dat van aanstaande zaterdag”, zo schrijft de chirurg voor de vergadering op Twitter.

“Die zorgen zijn er omdat veel ziekenhuizen op de rand van code zwart zitten. Omdat alle wetenschappers, behalve die van Fieldlab, de studies volledig afkraken en omdat nu feesten een totaal verkeerd signaal uitzendt naar de samenleving. Dat geldt voor alle grootschalige evenementen.”

De chirurg is het niet eens met de redenen voor het testfestival. “De argumentaties die gehanteerd worden voor het evenement, zijn aantoonbaar onjuist. Er wilden geen miljoen mensen feesten, men kon vier kaarten per man aanvragen”, aldus de arts.

Hij begrijpt het sentiment van mensen die klaar zijn voor een feestje: “Iedereen wil feesten zodra het kan. Ondertussen nam mijn collega afgelopen weekend afscheid van zijn 90-jarige moeder, er mochten maar een paar mensen bij zijn. Mijn 90-jarige moeder is nog altijd niet gevaccineerd. De prioriteiten liggen verkeerd.”

Hij heeft daarom een boodschap voor de Burgemeester en de raad: “U kunt dat met uw raad niet oplossen. Maar u kunt, gesteund door deze een na grootste petitie van Nederland, een krachtig signaal uitzenden naar de landelijke politiek."

“Als dokter weet ik: Je leidt minder gezichtsverlies als je een verkeerde inschatting toegeeft, dan wanneer je stug in je gelijk volhoudt; het toont je kracht, bescheidenheid en moed.”

Alle artikelen over de 538 Oranjedag lees je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.