Video

Ralf Edström over zijn voetbalvriend Willy: ‘Het was een fantastisch mens’

19 april 2021 om 21:00 • Aangepast 20 april 2021 om 10:13
nl
In de jaren zeventig vormden Willy van Kuijlen en Ralf Edström een gouden koppel in de voorhoede bij PSV. Het gevreesde duo scoorde aan de lopende band. De boomlange Edström hoorde vanochtend van het overlijden van Willy van der Kuijlen. “Verdrietig nieuws. Ik bewaar mooie herinneringen aan hem.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Niet alleen in het veld, ook buiten het veld hadden beide voetballers een klik. “We hebben veel gelachen samen. Willy was buiten het veld soms wat timide, maar hij was op het veld een fantastische voetballer en initiatiefrijk. We speelden goed voetbal en waren goede vrienden.”

Helmonds dialect
Willy sprak Helmonds en Ralf sprak Zweeds. “Zijn dialect was wel eens lastig. Toch begrepen we elkaar. Op het veld heb je maar weinig woorden nodig. Daar lieten we onze benen en onze doelpunten spreken.”

Het duo was in de vier seizoenen PSV goed voor 161 doelpunten. “Willy had een fantastisch schot, zowel links als rechts. We hadden een goed elftal met onder meer de gebroeders Van de Kerkhof, Van Beveren, Harry Lubse en Gerrie Deijkers. We wonnen de beker en kampioenschappen. Het waren mooie jaren.”

Hartverwarmende reacties na overlijden voetbalheld Willy van der Kuijlen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.