Sportopleiding verhuist naar RBC-stadion: ‘Als dit niet motiveert…’

19 april 2021 om 17:49 • Aangepast 23 april 2021 om 15:34
nl
Leerlingen van sportopleiding CIOS krijgen voortaan les vanuit een ware voetbaltempel: het Herstaco Stadion in Roosendaal. De thuisbasis van de voormalige profploeg RBC krijgt daarmee weer een nieuwe bestemming. Maandagochtend werd de nieuwe locatie feestelijk geopend met onder andere een opblaasbare stormbaan en een boks-clinic.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

“Daar word ik jaloers van,” vertelt Marcelien Prins van het CIOS. “In de jaren ’80 heb ik zelf de sportopleiding gevolgd. Had ik toen maar zo’n prachtig gebouw gehad. Je hoeft hier maar uit het raam te kijken en je ziet het sportveld. Als dat niet inspireert…”

“Dat klonk zo gaaf, dat moesten we gewoon gaan regelen."

De keuze voor de nieuwe locatie was dan ook snel gemaakt. “Een half jaar geleden kwam het Herstaco in beeld. Dat klonk zo gaaf, dat moesten we gewoon gaan regelen.” Vanaf deze week zullen de studenten dan ook echt gebruik maken van hun gloednieuwe ‘thuishonk’, zoals het stadion door het CIOS genoemd wordt.

De scholieren zelf zijn ook enthousiast over hun nieuwe onderkomen. Bijvoorbeeld Jennifer Schepers. “Dit is heel anders dan een normaal klaslokaal, veel motiverender.” Dat vindt ook haar klasgenoot Rosita van Leeuwen, die nog een ander voordeel ziet. “We zijn eindelijk weer een keer met z’n allen bij elkaar. Dat is zó lang geleden.”

“Dan hebben we het nog niet eens over alle evenementen die hier uiteindelijk plaats moeten gaan vinden.”

Het afgelopen halfjaar raakt het stadion weer steeds voller, nadat eind 2018 het geflopte Nationaal Voetbalmuseum uit het pand verdween. Tot grote blijdschap van Pim Felius, commercieel manager van het Herstaco. “Sinds een tijdje zit boksschool Boxing Company hier al. Nu komen daar dus het CIOS, maar ook de Fontys Sporthogeschool bij. En dan hebben we het nog niet eens over alle evenementen die hier uiteindelijk plaats moeten gaan vinden.”

Het CIOS zal in ieder geval de komende tien jaar gebruik maken van het stadion. Een goede zaak, vindt ook wethouder René van Ginderen, die bij de opening aanwezig was. Maar of hij de bokshandschoenen ook nog even aan zou trekken? “Nou, daar is de maandagochtend nog niet het juiste moment voor.”

Uitzicht op het voetbalveld.
Uitzicht op het voetbalveld.
Potje boksen op de grasmat.
Potje boksen op de grasmat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.