Vijf meisjes mishandelen 12-jarige na haataccount over haar op TikTok

23 april 2021 om 06:25 • Aangepast 24 april 2021 om 06:06
nl
Een 12-jarig meisje is vorige week vrijdag in Helmond mishandeld door vijf andere meisjes, van 11 tot 13 jaar oud. Dit gebeurde op de Noord Parallelweg in Helmond. Dit maakte de politie donderdagavond laat bekend. Volgens de politie had iemand een haataccount over haar aangemaakt op de socialmedia-app TikTok en wilde ze hierover praten. In plaats daarvan werd ze mishandeld.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het slachtoffer vertelde de politie dat ze een paar weken geleden een leuk filmpje over haar vriendinnengroep had gemaakt op TikTok. Ze had op dit filmpje heel veel likes en positieve reacties gekregen, maar vorige week zag ze toevallig dat er naar aanleiding van dit filmpje een haataccount over haar was aangemaakt. Ze wist al snel wie dit had gedaan. Daarop vroeg ze aan diegene of ze dit konden uitpraten.

Hersenschudding
Ze hadden afgesproken om allebei een vriendin mee te brengen, maar op de afgesproken plek werd het meisje opgewacht door vijf meisjes. Twee van hen begonnen haar nu meteen te duwen en te slaan. De drie anderen moedigden de vechtende meisjes aan en maakten filmpjes van de mishandeling.

Iemand die dit zag gebeuren, kon de meisjes uit elkaar halen en voorkwam zo dat het meisje erger werd mishandeld. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een hersenschudding, veel blauwe plekken en een bult op haar hoofd over. "Ze heeft nog veel last van angstgevoelens en heeft nachtmerries en flashbacks", laat een politiewoordvoerder weten.

'Enorm veel impact'
Alle vijf meisjes die deelnamen aan de mishandeling en het filmen zijn aangehouden en verhoord. Daarna zijn ze overgedragen aan hun ouders. De meisjes krijgen nog te horen welke straf zij krijgen voor deze mishandeling.

"We zien vaker dat pesten op social media het startpunt vormt voor dit soort ruzies en mishandelingen", laat een politiewoordvoerder weten. "Die worden dan gefilmd en de beelden hiervan worden weer op social media gedeeld. Dit heeft enorm veel impact op slachtoffers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!