Supermarkt na coronasluiting basisschool: 'Laat je kinderen thuis'

23 april 2021 om 11:57 • Aangepast 23 april 2021 om 16:59
nl
De PLUS supermarkt in Alphen vraagt haar klanten dringend om geen kinderen mee de winkel in te nemen. De oproep wordt op Facebook gedaan en bij de ingang van de winkel in de week dat de Willibrordusschool in het dorp moet sluiten vanwege het grote aantal besmettingen.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Bedrijfsleider Walter van Eekelen houdt zich, naar eigen zeggen, vooral goed aan de regels die er toch al zijn: ”Wij hebben geen mandjes, alleen winkelwagentjes en we verplichten de mensen om een mondkapje te dragen."

Niet iedereen stelt het op prijs dat er geen kinderen mee de winkel in mogen. Maar Van Eekelen is zuinig op zijn personeel: “We zitten er boven op. Als er twee zonder mondkapje binnenkomen worden ze netjes teruggestuurd. We willen geen besmettingen in onze winkel."

Respect voor ons personeel
Van Eekelen begrijpt dat het niet altijd makkelijk is om de kinderen thuis te laten als je boodschappen gaat doen: ”Dat is inderdaad moeilijk, maar ze moeten ook respect hebben voor de mensen die bij ons werken. Ik wil geen besmettingen in mijn zaak. Da’s gelukkig ook nog niet gebeurd en ik hoop het zo te houden."

De Willibrordusschool in Alphen blijft voorlopig nog dicht tot en met Koningsdag. Het is niet zeker of ze daarna weer open gaat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.