Bouwhekken maken het bouwterrein van het HUIS van Roosendaal nog groener

23 april 2021 om 12:29 • Aangepast 3 mei 2021 om 15:43
nl
Een opvallend zicht in de Roosendaalse binnenstad: geen metalen hekken, maar houten, duurzame omheiningen met plantenbakken en foto's zetten het werkgebied rondom het HUIS van Roosendaal af. Wethouder Cees Lok is blij met deze ‘groene’ oplossing.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

De werkzaamheden aan het nieuwe stadskantoor zijn al een tijdje in volle gang. “We hebben eerst het oude stadskantoor circulair ontmanteld, zoals het zo mooi heet," vertelt wethouder Cees Lok, veilig uitgerust met helm. “Ik wilde de bouw beginnen met maximaal één container met afval. Dat is keurig gelukt.” Het overige materiaal uit het oude gebouw wordt bij de opbouw van het HUIS gebruikt of krijgt een nieuwe bestemming.

Duurzaam en sociaal
Met de groene bouwhekken - gemaakt van hout met het PEFC-certificaat - geeft de gemeente Roosendaal volgens wethouder Lok nu een krachtig duurzaam én sociaal statement af. “De bloembakken die eraan hangen, zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Lok ziet nog een extra voordeel. "Dit geeft een leuker zicht dan van die metalen hekken. Zeker met de foto's die we eraan gehangen hebben." Daarop is te zien hoe het stadskantoor door de jaren heen veranderd is én hoe het gebouw er straks uit moet zien. "We willen oud en nieuw hier vieren. En volgens de aannemer gaat dat vooralsnog lukken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.