Marleen is dit jaar de jongste: 'Ze zal een gat in de lucht springen' - Omroep Brabant
Video

Marleen is dit jaar de jongste: 'Ze zal een gat in de lucht springen'

26 april 2021 om 13:32
nl
Ze is niet de allerjongste Nederlander ooit die koninklijk onderscheiden is, maar van alle ruim 2800 landgenoten die deze week een lintje krijgen, is Marleen Mulder de jongste. De Tilburgse wordt 'zelfs' Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Marleen Mulders (35).

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Jan-Carl van Drie.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
“Vorig jaar, nadat ik in contact was gekomen met Marleens ouders. Ze zouden het heel leuk vinden wanneer hun dochter, die bijna de helft van haar leven als vrijwilliger zoveel doet voor anderen, hiervoor beloond zou worden.“

Waarom een lintje?
"Bij Marleen werd kort na haar geboorte oogkanker geconstateerd, waarvoor bestraling nodig was. Daardoor is ze slechtziend en helaas als complicatie van deze behandeling ook slechthorend. Toen ze tien was, werd er kanker in haar knie geconstateerd, waardoor ze een onderbeen kwijtraakte. Ondanks deze handicaps bleef ze een blijmoedige en ondernemende vrouw. Vanaf 2002 zette ze zich tien jaar in voor kinderen met kanker. Zo was ze vrijwilliger bij twee landelijke organisaties: de Vereniging Ouders en Kinderen met kanker en bestuurslid bij de Stichting Jongeren en Kanker te Utrecht. In Tilburg is ze van 2004 tot heden bestuurslid bij de Stichting Scouting Esjeeka en was ze in 2006 medeoprichter en tot heden bestuurslid van LG-Hockey voor mensen met een beperking bij Hockeyclub Were Di. Dit alles maakt Marleen tot een bijzondere vrouw."

Welke smoes?
"Haar moeder heeft verteld dat haar zus, die in Berlijn woont, overkomt, wat ze niet vaak doet. Voor een dagje uit en om familiefoto’s te gaan maken."

Hoe zal hij/zij op de onderscheiding reageren?
"Helemaal verbaasd, maar ook dat ze een gat in de lucht zal springen."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.