Juan zet zich al 35 jaar in voor ouderen en migranten - Omroep Brabant
Video

Juan zet zich al 35 jaar in voor ouderen en migranten

26 april 2021 om 13:34
nl
Ruim 35 jaar zet Juan Seleky uit Breda zich in om de positie van ouderen en migranten, vaak kwetsbare groepen in onze maatschappij, te verbeteren. Meer dan hoog tijd voor een lintje, vindt zijn gezin.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Juan Seleky (70).

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Maurice Seleky.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
"Vorig voorjaar. Mijn vader werd in 2020 zeventig wat ons een mooie aanleiding leek om breed onder de aandacht te brengen dat hij nog steeds zo actief is. Samen met mijn moeder en broer en een aantal landelijke organisaties die ons ondersteund hebben, hebben we het in gang gezet."

Waarom een lintje?
"Tijdens zijn werkende leven als ambtenaar van de gemeente Breda en nu, na zijn pensionering, maakt mijn vader zich verdienstelijk als adviseur, bestuurder en toezichthouder. Vooral voor Molukse instellingen en andere organisaties die de belangen behartigen van oudere migranten, zoals de Stichting Molukse Ouderen, het Netwerk van Ouderen van Organisaties van Oudere Migranten en de Stichting Vrienden van Raffy. Maar ook de Stichting WIJ, die opkomt voor ouderen in het algemeen en die in Breda in het bijzonder. Hij doet het allemaal om de buitenwereld er bewust van te maken dat de doelgroep een speciale aanpak en zorg en extra aandacht nodig heeft."

Welke smoes?
"We hebben hem verteld dat iemand anders een lintje krijgt en dat hij en mijn moeder hiervoor uitgenodigd zijn. Ondertussen is burgemeester Paul Depla onderweg.”

Hoe zal hij op de onderscheiding reageren?
"Hij zal ongelofelijk verrast zijn. Mijn vader zal het niet verwachten, hij is best bescheiden. Ik hoop en verwacht dat hij het leuk zal vinden. Ook, omdat wij het Koninklijk Huis een warm hart toedragen."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone