Video

Walther zet zich voor zoveel in dat 24 uur in een dag niet genoeg lijken

26 april 2021 om 13:09 • Aangepast 26 april 2021 om 16:38
nl
Je zou bijna denken dat er voor Walter Hoosemans meer dan 24 uur in een dag zitten. Zelfs op 73-jarige leeftijd is hij bij enorm veel activiteiten in zijn woonplaats Dorst betrokken. Hij was al Lid in de Orde van Oranje-Nassau, deze ochtend is hij 'geridderd'.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Walther Hoosemans (73).

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Jan Coremans.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
"Vorig jaar zomer, al wist ik dat Walther in 2001 reeds was benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Ik vond echter dat er voldoende redenen waren voor een upgrade van die onderscheiding. Twee weken geleden, ik begon bijna te twijfelen, hoorde ik dat-ie Ridder zou worden."

Waarom een lintje?
"Vanwege een waslijst aan verdiensten in Dorst, hij is bij zoveel activiteiten betrokken (geweest). In 2001 kreeg hij dus al een lintje vanwege zijn inzet voor onder meer buurtvereniging Tilbury, Scherpschuttersvereniging en Fanfare St. Joris, de Algemene Christelijke Politiebond en vv Neerlandia'31. Ook sinds zijn lintje in 2001 blijft hij zich enorm inzetten voor Dorst en Oosterhout. Zo richtte hij de buurtbusvereniging Molenschot-Dorst op, waarvan hij na dertig jaar nog voorzitter is. Hij was ook jarenlang Sinterklaas. Verder is hij vrijwilliger en commissielid bij de KNVB geworden (onder meer G-voetbal). Bovendien was hij medeoprichter en is hij voorzitter van de Stichting Midzomernachtfeest Dorst. Ten slotte is hij druk doende met het dorpsplein en (als voorzitter) met de Stichting Kermis Dorst."

Welke smoes?
"Er is een digitale vergadering gepland, waarvoor hij als raadslid – wat hij sinds 2002 ook is - thuis moet zijn."

Hoe zal hij op de onderscheiding reageren?
"Ik denk enthousiast en dat hij het zeker zal waarderen. Zijn vrouw vindt het ook allemaal prachtig, ze staat er helemaal achter. Het is alleen jammer dat het door corona niet groots kan worden gevierd."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.