Video

Rudy is al bijna 30 jaar actief voor de landelijke politiehondenvereniging

26 april 2021 om 13:00 • Aangepast 26 april 2021 om 16:37
nl
Je kunt als zoon jouw waardering voor jouw vader op verschillende manieren uiten. Rens van den Elzen koos voor een koninklijke weg en heeft voor elkaar gekregen dat zijn 'geweldige' vader zelfs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau wordt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Rudy van den Elzen (51).

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Rens van den Elzen.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
"Ruim twee jaar geleden, toen ik achttien was. Het was eigenlijk bedoeld om het rondom de vijftigste verjaardag van mijn vader, in 2019, te laten uitreiken, maar nu pas bij mijn derde aanvraag is het me gelukt. En kan hij de erkenning krijgen die hem toekomt."

Waarom een lintje?
"Het was me opgevallen dat er mensen waren met een lintje, terwijl mijn vader, die echt altijd voor iedereen klaar staat, er nog geen had ontvangen. Hier wilde ik graag verandering in aanbrengen. Hij is vanaf 1992 actief in verschillende functies bij de landelijke Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging én bij de afdeling Noord-Brabant. Van vrijwilliger tot penningmeester en voorzitter. In Veghel was hij dertien jaar Sinterklaas en blijft hij als penningmeester betrokken bij het organiserend comité. Verder zet hij zich in voor carnavalsvereniging De Kuussegatters. Kortom, een man met een groot hart en thuis een geweldige vader."

Welke smoes?
"Ik heb tegen mijn vader gezegd dat een docent van mijn opleiding voor een 10-minutengesprek naar ons thuis komt. Juist op dat tijdstip, zo is de bedoeling, zal hij door de burgemeester worden gebeld en kan ik het allemaal hopelijk filmen."

Hoe zal zij op de onderscheiding reageren?
"Van binnen zal hij heel trots zijn. Ik hoop dat hij het op prijs zal stellen en dat hij het zal accepteren."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.