Video

Wim is een duizendpoot en zegt altijd 'ja'

26 april 2021 om 13:00 • Aangepast 26 april 2021 om 16:37
nl
Als er iemand in Biest-Houtakker een duizendpoot is, dan is dat wel Wim van den Biggelaar. Volgens de gemeente Hilvarenbeek, waar het dorp onder valt, is er vrijwel geen organisatie of vereniging waarbij hij niet betrokken was of is.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Wim van den Biggelaar (68).

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Peter Vingerhoets.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
"Eind 2019, om ervoor te zorgen dat hij bij de viering van het 75-jarig bestaan in 2020 van onze club gehuldigd zou kunnen worden. Maar door corona moest ook dat worden uitgesteld."

Waarom een lintje?
"Om vier redenen. Hij heeft zich op maatschappelijk gebied verdienstelijk gemaakt voor ons dorp, zoals het Centrale Antenne Systeem, het verenigingsgebouw de Gemeijnte, het Belangen Orgaan Biest-Houtakker en de plaatselijke stichting volksfeest. Verder zette hij zich in voor carnavalsvereniging de Pinnekleuvers en is hij actief (geweest) bij het Gilde Onze Lieve Vrouwe Broederschap Biest-Houtakker en in het onderwijs. Hij heeft weliswaar nooit voor de klas gestaan, maar hij maakte wel jaren deel uit van het schoolbestuur en was betrokken bij een jubileumfeest. Verder maak ik sinds 2007 van dichtbij als voorzitter mee hoe Wim zich als secretaris onmisbaar maakt voor SVSOS. Je mag hem na 56 jaar lidmaatschap een typisch voorbeeld noemen van een clubman. Hij is hét voorbeeld van een vrijwilliger in een kleine gemeenschap die overal ‘ja’ op zegt, terwijl anderen die veel meer tijd hebben ‘nee’ verkopen."

Welke smoes?
"Zijn zoon zorgt ervoor dat Wim met zijn vriendin thuis blijven."

Hoe zal hij op de onderscheiding reageren?
"Heel blij en hij zal wel zeggen dat hij het hiervoor nooit heeft gedaan."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.