Video

Supervrijwilligers met een groen-wit hart krijgen een 'dikverdiend' lintje

26 april 2021 om 13:26 • Aangepast 28 april 2021 om 09:27
nl
Waar zou een sport- of een andere vereniging zijn zonder haar vrijwilligers? En is er een mooiere gelegenheid dan de lintjesregen om die onbaatzuchtige clubmensen eens extra in het zonnetje te zetten? Laat dit deze maandag bij liefst vier leden van voetbalclub EVVC in Vinkel het geval zijn.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor wie?
Henriëtte de Kinderen-Van de Ven (56), Jo van Dijk (81) en het echtpaar Ans (66) en Herman (71) van den Hanenberg.

Aan wie is het lintje te danken/naam aanvrager:
Elrieke Broeksteeg, secretaris van EVVC.

Wanneer ben je begonnen met de aanvraag?
"In 2019, want het plan was eigenlijk om ze vorig jaar te laten onderscheiden. Dat is er onder meer door corona niet van gekomen, vandaar dat nu vier clubgenoten tegelijk een lintje krijgen. En het is niet voor het eerst dat ons dat met andere leden van de vereniging is gelukt: de afgelopen jaren zijn zeker vijf of zes andere EVVC’ers koninklijk onderscheiden."

Waarom een lintje?
"Alle vier behoren ze tot een helaas steeds kleiner wordende groep supervrijwilligers en hebben ze zich dag en nacht ingezet voor onze club. Of gaan hiermee gewoon door. Het zijn mensen met een groot, groen wit hart. Zo begon Henriëtte als jeugdleidster en zat ze jaren in het jeugdbestuur. Inmiddels is ze al jaren wedstrijdsecretaris bij de jeugd en beheert ze de tenues en materialen. Daarbij is ze ook niet te beroerd om shirts die kapot zijn gegaan zelf te herstellen. Jo heeft binnen EVVC alles gedaan: hij was onder meer selectiespeler, leider, grensrechter, wedstrijdsecretaris en bestuurslid. Nog steeds is hij actief bij het onderhouden van onze accommodatie. Ans en Herman op hun beurt zijn als kantinebeheerders ruim 28 jaar het uithangbord, de gastvrouw en de gastheer van onze vereniging geweest. Ze hebben een grote sociale functie."

Welke smoes?
"Familieleden van mijn vier clubgenoten zitten in het complot, zij stonden ervoor in dat de decorandi thuis zouden zijn toen burgemeester Jack Mikkers hen kwam vertellen dat ze later deze week een lintje krijgen. Wij als bestuur kunnen er vanwege corona niet bij zijn, maar er komt nog een coronaproof felicitatiemoment."

Hoe zullen ze op de onderscheiding reageren?
"Henriëtte is zo super bescheiden, die zal heel verbaasd zijn en zich vereerd voelen. Bij Jo zal trots overheersen, al zal hij gezien zijn lange staat van dienst misschien wel een vermoeden hebben. Ans en Herman zullen denk ik verrast zijn."

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande video leggen we uit welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat iemand een lintje krijgt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.