Fraaie zonsopkomst voorbode van een mooi weekend en zonnige Koningsdag

24 april 2021 om 09:56 • Aangepast 24 april 2021 om 11:06
nl
Wie zaterdagochtend vroeg opstond, kon genieten van een fraaie zonsopkomst. Die vormt de voorbode van een mooie dag. Ook begin volgende week is het zonnig. "Voor Koningsdag ziet het er heel goed uit", vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het wordt een mooie zaterdag in Brabant", vertelt Raymond. "De zon schijnt volop. Er zijn wel wat wolkensluiers die voorbijtrekken, maar er is veel zonneschijn en het blijft droog. Alleen is de temperatuur aan de magere kant. Het wordt 13 of 14 graden. Normaal gesproken mag het in deze tijd van het jaar ietsje warmer zijn."

Verraderlijk
Maar de zon is verraderlijk. "Die schijnt namelijk vrij sterk. Als je wat langer in de zon gaat zitten - uit de wind voelt het een stuk warmer aan - moet je je huid beschermen."

Zondag verwacht Raymond wat meer wolkenvelden. "Die schuiven van noord naar zuid over het land. Dan heeft de zon het van tijd tot tijd wat moeilijker." Het wordt dan 12 of 13 graden en de wind draait dan uit noordelijke richting.

'Temperatuur gaat wat verder oplopen'
"Maandag en dinsdag is de zon weer meer van de partij. Voor Koningsdag ziet het er heel goed uit", vertelt Raymond. "De wind draait dan ietsje naar het noordoosten. Dat betekent dat de temperatuur wat verder kan oplopen, tot 14 of 15 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!