Inbrekers stelen kostbare sieraden van Wims (73) overleden vrouw Annie

24 april 2021 om 15:11 • Aangepast 25 april 2021 om 00:10
nl
Zoals wel vaker stapt Wim (73) uit Hank vrijdagmiddag op de fiets om een rondje te maken door het dorp. Als hij na anderhalf uur thuiskomt blijkt dat er is ingebroken. Alle sieraden van zijn overleden vrouw Annie zijn door de daders meegenomen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Annie was al 35 jaar ziek toen ze in augustus 2020 overleed. In die lange periode moest ze opboksen tegen zes soorten kanker, maar toch kwam haar overlijden onverwachts. "Ze was eigenlijk aan de beterende hand", vertelt dochter Manon de Jong. "Maar toen werd ze ineens opgenomen in het ziekenhuis. Ze overleed heel kort daarna."

Annie had veel mooie en dure sieraden. Na haar dood zouden die verdeeld worden onder haar kinderen. "Door de coronacrisis kwam het er steeds maar niet van", legt Manon uit. "Het werd steeds weer uitgesteld en nu is het te laat."

"De iPad lag vol in het zicht, maar is niet meegenomen."

Twee vermoedelijk vrouwelijke daders braken op vrijdagmiddag in bij het appartement van Wim. Hij merkte dat er iets niet goed zat toen hij bij thuiskomst zag dat de stofzuiger ontbrak uit het berghok. Hij ging rondkijken en merkte al snel dat er nog meer weg was. De sieraden uit het juwelenkistje, het geld uit zijn portemonnee en spaarpot, maar ook twee zakken koffiebonen.

"Ze waren wel opzoek naar specifieke dingen", zegt Manon. "De iPad lag vol in het zicht, maar is niet meegenomen."

''Het gaat ons echt niet om het geld.''

Manon en haar familie hopen ten volste dat de sieraden weer boven water komen. "Het gaat ons ook echt niet om het geld. Er zit ook zo veel emotionele waarde aan de juwelen. Een van de armbandjes die gestolen is, droeg ik bij mijn huwelijk. Mijn moeder heeft toen gezegd: 'Als ik er niet meer ben, is het voor jou'."

Manon plaatste na de inbraak een oproep op Facebook. Daarop kwamen allerlei reacties. Zo is er die dag bij meerdere mensen in Hank ingebroken, ook bij de onderburen van Wim. "Het is ook gewoon zo brutaal dat je op klaarlichte dag besluit in te breken", zegt Manon.

Een camera uit de buurt heeft de twee vermoedelijke dieven vastgelegd. Daarop zijn twee vrouwen te zien. Een daarvan heeft de stofzuiger van Wim in haar hand. Wim heeft aangifte gedaan van de diefstal en er loopt een onderzoek bij de politie.

Eerder is per ongeluk een foto bij dit artikel geplaatst met de vermoedelijke daders. Deze personen hebben niks met de diefstal te maken.

De gestolen armband die Manon droeg bij haar huwelijk (foto: Manon de Jong).
De gestolen armband die Manon droeg bij haar huwelijk (foto: Manon de Jong).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.