Pannenkoek van aardappel en speltmeel - Smakelijk recept uit Lekker Weekend

25 april 2021 om 07:37 • Aangepast 26 april 2021 om 11:03
nl
Elke zaterdagmorgen kort na halfelf hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! een chefkok over een Brabants streekproduct. Op zaterdag 24 april hoorde je koksopleider Ronny Markestijn. Drie van zijn studenten bedachten een nieuw recept voor pannenkoeken. De pannenkoeken worden gegeten met aardbeien van boerderijwinkel Van den Kieboom in Breda.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig:

  • tweehonderdvijftig gram kruimige aardappelen
  • twee eieren
  • honderdvijfentwintig milliliter sojamelk
  • vijfenzeventig gram speltmeel
  • een eetlepel rozenwater
  • een eetlepel kokosbloesem-suiker
  • twee theelepels bakpoeder
  • een bakje aardbeien

Zo maak je deze pannenkoeken:

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Druk dan de gekookte aardappelen door een bolzeef, zodat je een mooie gladde puree krijgt.
  • Meng vervolgens de aardappel samen met de eieren, melk en het rozenwater tot een glad geheel.
  • Zeef het speltmeel en bakpoeder en voeg dit toe aan het aardappelmengsel. Meng dit dan opnieuw tot een egaal geheel.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in de pan en laat deze heet worden. Schep met een soeplepel kleine rondjes van het beslag in de hete pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Stapel de pannenkoeken op.
  • Snijd de aardbeien in tweeen of vieren en decoreer hier de stapel pannenkoeken mee.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!